נצנוץ בפוטושופ – איך עושים את זה
לפני כמה זמן הייתי צריך לעצב הזמנה לאיזה אירוע והבקשה העיקרית הייתה לתת לזה מראה זוהר, נוצץ, כמו של פרסי האוסקר עם הרבה פלאשים ויוקרה באוויר… בקיצור מיליון דולר!. את האפקט הרצוי הכנתי בעזרת כמה נצנוצים מאוד פשוטים שאני אראה לכם איך להכין.
אני מקווה שבזמן הקרוב אוכל להכין יותר מדריכים ליצירת אפקטים בפוטושופ שתוכלו להיעזר בהם לעיצובים שלכם. כרגיל אני מזכיר לכם שאם יש לכם שאלות או בקשות מיוחדות אתם מוזמנים להיכנס למעלה לצור קשר למלא טופס קצר ולשלוח. בואו נתחיל…
זה מה שנכין:

01.
את האפקט הזה אתם יכולים ליצור ישר על גבי תמונה שיש לכם או להכין בקובץ פוטושופ חדש. כרגע בשביל המדריך הזה, אני פותח קובץ חדש במידות של 500×500 וצובע את שכבת הרקע בצבע כהה.
בחרתי דווקא בצבע כהה מפני שהאפקט עצמו הולך להיות בלבן… אגב ככול שהרקע יהיה כהה יותר כך האפקט יבלוט יותר. (רק אל תבחרו שחור כי זה סתם משעמם). אם אתם עושים את האפקט הזה ישר על תמונה שצילמתם תעברו לשלב הבא.

02.
עכשיו אני רוצה ליצור קו. בפוטושופ יש כלי מיועד ליצירת קווים שנקרא “כלי הקו Line Tool)) והוא נמצא בסרגל הכלים השמאלי. (במקלדת לחצו על U או Shift+U כדי לזפזפ בין קבוצות הכלים). אחרי שבחרתי בכלי הקו אני בוחר עבורו צבע לבן, ניגש אל משטח העבודה ובעזרת הקלקה+גרירה והחזקת כפתור SHIFT אני יוצר קו ישר. עשו קו ישר כמו בתמונה הבאה מלמעלה למטה.

03.
אני מזכיר לכם שכשאנו משתמשים בקבוצת הכלים הזאת של הצורות כמו הקו שעשינו, נוצרת לנו אוטומטית שכבה חדשה בפוטושופ שנוכל לראות אותה דרך חלון השכבות F7.
כעת אני רוצה לעשות איזה אפקט של מריחה בקצוות הקו. מכיוון שהקו שיצרתי עשוי בצורה וקטורית, הוא כביכול לא יוכל לקבל עליו אפקטים. אם אנסה בכל זאת לעשות עליו אפקטים דרך הפילטרים למעלה, פוטושופ יתריע בפניי שזה אפשרי אך הוא יהיה חייב לשנות את מרכיבי הצורה לשפה גרפית בשם Rasterize. בואו ננסה…
ניגש אל שורת התפריט העליון ונבחר ב- Filter>Blur>Motion Blur. בתרגום חופשי לעברית משהו כמו: פילטר>טשטוש>טשטוש תנועה. עכשיו פוטושופ מתריע בפנינו, נגיד לו שהבנו ונלחץ על OK.
חלון קטן וחמוד ניפתח לנו בשם Motion Blur. החלון הזה נותן לנו אפשרות ליצור אפקט מריחה בתנועה. אנחנו נבחר זווית 90 מלמעלה למטה ונציין מידה למרחק, משהו כמו 70 וזה נראה לי מספיק טוב. כמובן אתם יכולים להכניס כל מידה אחרת שמתאימה לכם. בסיום לחצו על OK.

04.
אם עשיתם את שלב 3 כמו שצריך, קיבלתם מריחה בקצוות הקו.
כעת אני רוצה לשכפל את הקו הזה בצורה הכי מהירה ע”י Ctrl+J. נוכל לראות את השכפול החדש בשכבה החדשה בחלון השכבות. כעת אני רוצה לסובב את הקו החדש וליצור צורת צלב… כדי לסובב נשתמש ב- Free Transform (במקלדת Ctrl+T) והחזקת מקש Shift לסיבוב מיושר. ראו את התמונה הבאה:

05.
עד כאן יפה מאוד. עכשיו שימו לב, אני רוצה לאחד את 2 שכבות הקווים לשכבה אחת מחוברת. כדי לעשות זאת אני ניגש אל חלון השכבות מסמן שיכבה אחת ואז מחזיק את מקש Ctrl ומסמן שכבה נוספת (השיטה פועלת בגרסאות Cs4 Cs5 Cs3 Cs2), כעת נרים את העניים לשורת התפריט העליון ונבחר ב- Layer>Merge Down או בעברית: שכבות>אחד למטה.(בקיצור דרך במקלדת Ctrl+E).
אחרי שהשכבות אוחדו לשכבה אחת, אני רוצה שניצור שוב פעם שכפול חדש של שכבת הקווים ע”י Ctrl+J ושוב פעם נסובב את הפלוס ע”י סיבוב Free Transform. זאת התוצאה שאתם צריכים לקבל:

06.
ניפתח את חלון השכבות F7. יש לי 2 שכבות שמכילות צורות של קווים. מה שאני רוצה לעשות כעת זה לאחד אותם שוב פעם כמו שעשינו למעלה, אך שנייה לפני זה אני רוצה להוריד לשכבת הקווים העליונה את “השקיפות” מה שנקרא באנגלית Opacity.
תוכלו למצוא את זה בחלון השכבות. שימו לב לתמונה הבאה אני משנה את השקיפות מ-100 למשהו כמו-40. עכשיו נאחד שוב ע”י סימון ולחיצה על Ctrl+E.

07.
אוקיי, מה שנעשה עכשיו זה ליצור שכבה חדשה וריקה ואותה נמלא במברשת אייר-בראש לבנה. כדי לעשות זאת ניגש אל שורת התפריט בצד שמאל, נבחר בכלי המברשת (B במקלדת) ונבחר עבורה צבע לבן.
ניגש אל משטח העבודה, לחצן ימני של העכבר לפתיחת תפריט מברשות ונבחר במברשת אייר-בראש. בשורת התפריט העליון נוודא ששקיפות המברשת עומדת על -100%. נתמקם על מרכז הצלב שעשינו ונרסס בקליק בודד אחד.

08.
לסיום נאחד את שכבת הספריי ושכבת הקווים כמו בשלבים הקודמים שעשינו ע”י בחירה ולחיצה על Ctrl+E והנה לנו נצנוץ מוכן שאותו נוכל להעביר לעיצובים שלנו.

כמובן שזה אפקט מאוד בסיסי שתוכלו לשדרג בכל דרך יצירתית משלכם. מקווה שאהבתם ושיהיה לכם שימושי!
תודה! אהבתי!!
שלום ,
יש לי בעיה בשלב השביעי-
מה זאת מברשת אייר בראש ואיך אני מוצאת אותה ?!
אשמח אם תעזור לי כי ממש אהבתי את האפקט…
ד”א-
אני ממש אוהבת את האתר הזה והוא עוזר לי המון, אז תודה [[:
מברשת איירבראש זאת מברשת עגולה עם גבולות מטושטים בדומה לריסוס
היא מברשת בסיס שקיימת בכל גרסה של פוטושופ
פשוט לבחור בכלי מברשות
לחצן ימני לפתיחת תפריט מברשות
יש שם הרבה גדלים של המברשת
בחרתי גודל מסוים וזה מה שיצא לי :
אתה יכול אולי להעלות צילום מסך או משהו שמראה את המברשת עצמה ?
אני ממש לא מוצאת את זה
* תיקון -
זה מה שיצא לי :
http://up203.siz.co.il/up3/hygnzzgnrqew.jpg
…
שוב אני
חחח אני ממש מצטערת להציק אבל נדלקתי על הנצנוץ הזה ואני פשוט רוצה להצליח את זה…
אז הבנתי מפוסט אחר שלך מה זה אייר בראש, ולקחתי אייר בראש בגודל 100 וזה מה שיצא.. ממש לא קרוב לתוצאה :O :
http://up203.siz.co.il/up2/ozgt4mtzmyma.jpg
תודה ( :
חחחח אשכרה , ומזל שאני חורשת עליהם XD
אבל רגע.. איך עושים את המברשת כמו שיצא לך ? כי תראה איך זה יצא לי :S
http://up203.siz.co.il/up2/ozgt4mtzmyma.jpg
??????????????????. :O
באמת מעניין איך הגעת לתוצאה הזאת.. זה נראה כמו חלקיקים של “אבק”.. תנסי לעשות את התרגיל מחדש אם תוכלי תעשי לי צילום מסך כשאת פותחת קובץ חדש אני רוצה לראות איזה הגדרות הכנסת שם..
אוקיי , הנה (אל תתייחס לגודל, זה גודל מדבר קודם שעשיתי…
) :
http://up203.siz.co.il/up2/ymzmtezwwznk.jpg
תגיד לי מה צריך לשנות [;
תודה D:
הכול תקין.. את בטוחה שאת משתמשת במברשת הנכונה?
כן..
במברשת הזאת השתמשתי:
http://up203.siz.co.il/up1/zdnm532mijig.jpg
………..
אמור לעבוד.. אבל משום מה זה לא עובד לך… אין לי מושג אם אני אחשוב על משהו אני אכתוב לך..
אוקיי תודה ..
וואי פתאום הצלחתי!! תודה (( :
בשעה טובה!
תודה, המדריכים יעילים ומועילים, אהבתי את המדריך ואפילו הביצוע היה מהיר… כמה פשוט אחרי שאתה מסביר …
בכיפ
לפני שאני ינסה לעשות את זה . אשמח לדעת באיזה תוכנה אתם מישתמשים בכל המדריכים ?
המדריכים מתאימים לכל הגרסאות אלא אם כן נאמר אחרת